Japánok a Nemzetközi Könyvfesztiválon

Immáron XVI. alkalommal rendezik meg magyarországon a Budepesti Nemzetközi Könyvfesztivált. Természetesen ezen alkalom kapcsán is elkerülhetetlen volt, hogy a 2009-es Japán évad ne szivárogjon bele ebbe az eseménybe, mely nemzetközileg is elismert. Azonban a mi és a kedves olvasóink öszinte sajnálatára igazából nem kapott akkora hangsúlyt, mint amire számithattunk volna, ugyanis már a japán évad tervei előtt eldöntötték, hogy ez alkalomból a romániai irodalomra koncentrálnak.

Az első és legfontosabb résztvevő számunkra a már ezerszer emlegetett Japán Alapitvány. 
A G-34-es standnál találhatják meg a kedves érdeklődök, a Millenáris gallériájánál, ott ahol hullámban hajlik a korlátok vonala. Számtalan eredeti japán kiadású könyvel találkozhatunk, azonban sajnos idén sem lehet vásárolni, így marad csupán a nyálcsorgatás a kedves látogatók számára.
Fontos megemlékeznünk, egy diszvendégről is, aki már igen régóta meghatározó szerepet tölt be a Japán-Magyar kapcsolatok terén, ez a bejegyzés kicsit róla is szól.
  Ő pedig Morita Tsuneo, akinek körübelül egy hónapja jelent meg cikk gyüjteménye melyben élesen birálja a Rendszerváltás óta eltelt magyar társadalmat. 
A könyv cime: Változás és örökség, avagy ferdeszemmel Magyarországon, ami mutatja a szerző egyedi, humoros stilusát. Azok számára pedig, akik érdeklődnek a Közgazdaságtan irányába, már csak szakmai felkészültsége miatt is kötelező darab. Hiszen vannak dolgok, amik csak a külső szemlélő számára világosak.
 A 47-es születésű Morita professzor, amúgy szociológusként és közgazdászként foglalkozik a közép kelet európai rendszerváltások propléma körével, rajong a magyar borokért és általában Magyarországért. A könyvfesztivál keretei között Szombaton 17-30-kor vesz rétsz A Supka Géza teremben tartott: hagyomány, örökség, változás c. előadás keretei között. 

A könyvfesztivál amúgy már csak Vasárnapig tart a Millenáris parkban szóval igyekezzetek, ha meg akartok nézni, néhány japán kiadványt! 

blog comments powered by Disqus