Üdv

Újabb érdekesnek ígérkező kiállítást szeretnék mindenki figyelmébe ajánlani. Ez pedig nem más. mint a "Gyönyörű vonalak" - Kato Kobei keramikus kiállítása Herenden. Ha pedig kerámiáról van szó és Herendről, akkor természetesen a Herendi Porcelán az első ami az ember eszébe jut.


A rendezvény a Herendi Porcelánmúzeumban kapott helyet, az ünnepélyes megnyitót 2009. május 3-án 16 órakor tartották meg.
A kiállításon Kato Kobei keramikus művész alkotásai tekinthetőek meg. A művész a családi hagyományokat folyatatja alkotásaival, melyekből már korábban is rendeztek kiállítást Magyarországon.
Erről a kiállításról bővebben ITT olvashattok!

A rendezvény a „Japán-Danubius Barátság Év 2009” illetve a Gifu-megye – Magyarország Baráti Társaság alapításának 15. évfordulója alkalmábólkerül megrendezésre.Aki úgy véli, hogy Herend kicsit messze van, annak talán jó hír lehet, hogy a kiállítás júniusban Budapesten a Történeti Múzeumban is megtekinthető!Részemről valószínőbb, hogy erre megyek majd el, bár így a bemutatóról sajnos le kell mondanom...

A kiállítás mindenesetre nagyon érdekesnek és izgalmasnak hangzik, ajánlom mindenkinek, aki szereti, kedveli porcelánokat és kerámiákat!

blog comments powered by Disqus