A legendás hercegi pár hazánkban

A jubileumi évad keretein belül abban a megtiszteltetésben részesült Magyarország, hogy ide látogatott őfelsége Akisino koronaherceg, valamint felesége Kiko hercegnő. Az eseményen a herceg rangjának megfelelő fogadtatásban részesült, igy szombaton érkezése napján köszöntötte őt, Bajnai Gordon miniszterelnök, Demszky Gábor és Szily Katalin házelnök is. A herceg és felesége elsőként az Iparművészeti Múzeumba látogatott el, ahol megtekintették a tárlatot. Ezt követően azonban a herceg elsősorban a szakmájával összefüggő programokon vett részt. 

Aki ugyanis nem tudná, a koronah
erceg halbiológus. Természetesen legjobban a magyar mezőgazdaság, és az őshonos magyar jószágok érdekelték, amiről ugye azért Japánban is hiresek vagyunk. (Mangalica, Szürkemarha... stb.) Nagyon lenyűgözte az állatkertben látható hagyományos parasztkert. A későbbiek során ellátogatott hasonló szakmai érdeklődésének eleget téve a bugaci pusztára is. 
Ezen kivül 
azért a hagyományos turista látványosságokat sem hagyta ki. Többek közt a visegrádi várat, amit méltán kedvelnek a japánok. Hiszen egyike ez az épitmény, az azon kevés nyugati épületeknek mely összhangban áll, az őt körülvevő környezettel.
Hétfőn a Sándor palotába látogatott ahol hivatalos ebédet fogyasztott el Sólyom László köztársasági elnökkel. Itt történt meg az ajándékok átnyújtása is. Akisino herceg, aki köztudottan rajong a kerámia madarakért. Egy herendi porcelán fajdkakast kapott. Valamint, ami nagyon megörvendeztette a feleségét, egy a nemzetközi hirnévnek örvendő Gáts Tibor által készitett citerát is, melyet a szenzáció éhes újságirók legnagyobb örömére azonnal ki is próbált a hercegné. A felszolgált ételek, jól ötvözték a modern és a hagyományos magyar konyha elemeit.
A hercegi pár, hétfőt követően Bulgária irányába folytatja útját, még számos egyéb országot érintve.
Hát reméljük, hogy a herceg kellemes élményekkel távozik országunkból és Kiko hercegnő pedig sokat fog játszani a citerán.

Addig is szemléljétek meg a Akisino és Kiko legendás szerelméről született rajz-filmet.

blog comments powered by Disqus