Magyar lóverseny-futammal emlékeztek meg az évadról Tókióban

Eddig szinte kizárólag, a néhány kultúrális bejegyzésen kivűl, a magyarországi programokról irtunk előzeteseket, vagy ismertetőket. Most pedig jöjjön egy kivétel, ismertető egy Japánban rendezett magyar programról.
Eltekintve az erős pistától, a sárga villamostól, és attól, hogy nálunk élnek a világ legszebb női, azért jó tudni, hogy a magyar lóverseny-sport is virág-korát éli. Gondoljunk csak arra a hatalmas érdeklődésre, mely Overdose futamát kisérte a Kincsem Parkban. Persze a tokiói magyar nagykövettség és a külügy-minisztérium emberei is gondoltak arra, hogy kihasználják ezt a lehetőséget. A hátteret egyébként a Magyar Turizmus Zrt. és a JRA (Japan Racing Association) biztositotta. 
A Tokiói Fuchui lóverseny-pályán április 25-én szombaton megrendezett futam annak ellenére, hogy az időjárás nem éppen kedvezett a "felhőtlen" szórakozásnak (értsd: esett az eső), nagy mennyiségű érdeklődőt vonzott. Több ezren is kiváncsiak voltak a futam kimenetelére. 
A versenyt Johei Kóno nyitotta meg, aki nem mellesleg igen kiemelkedő embernek számit a japán magyar kapcsolatok tekintetében.  Tudvalevő, hogy ő a Japán-Magyar baráti társaság tiszteletbeli elnöke. Valamint Magyar oldalról részt vett még Bohár Ernő, tókiói magyar nagykövet.
A futam igen sikeres volt, számos rádió és televizió is közvetitést adott róla. Az első helyen amúgy a Hikaru MyStage tulajdonában álló verseny ló futott be. Díjként pedig egy másik már-már sztereotipikussá vált hungarikum a Herendi Porcelángyár zrt. által felajánlott nagy értékű kerámia lovat nyujtotta át Bohár Ernő és Kósa Bálint.
Jó tudni, hogy bár már ezer éve elhagytuk a pusztákat, még mindig lovas nemzet vagyunk. Hajrá magyar lovas sport.

blog comments powered by Disqus