A japán császári pár aranylakodalma

Egy kis ismertető a japán kultúrából senkinek nem válhat hátrányává, így egy érdekesebb témát kiválasztottam és arról szeretnék rövid ismertetőt adni.

A japán császári pár idén ünnepelhette esküvőjének 50.ik évfordulóját.
Akihito császár 75 éves és felesége Micsiko császárné 74 évesen ünnepelhette meg ezt a szép alkalmat. A császári pár nem kerített nagy feltűnést ezen az alkalmon, csendben, visszafogottan ünnepeltek a palotában. Ezen nap alkalmából száz másik pár gyűlt össze a palotában, aki szintén idén ünnepli 50.ik évfordulóját.

A japán császári dinasztia immár 2600 éves múltra tekint vissza, 1959-ben Micsiko lett az első polgári származású császárnő. Ez a kapcsolat, románc az egész országot felkavarta, és magasabb körökben több vita pontot is kiváltott. Azonban ez a frigy már szerelmi alapon köttetett meg, így Akihito herceg kiállt Micsiko mellett. A japán történelem folyamán ez volt az első példa a nem érdek házasságra, és arra, hogy polgári származású lány kerülhet be.
Ez a szerelmes és romantikus történet, Akihito legidősebb fiát is megérintette, és Ő is igyekezett ezt az utat választani, ami nagy nehezen sikerüt is neki.

A császári családról van egy nagyon jó könyv, amit mindenkinek ajánlok, akit érdekel ez a táma. A könyv leginkább Naruhito császár (trónörökös) és Maszako hercegnő kapcsolatáról szól. Azt gondolom elég megbízható a könyv, érdemes elolvasni.A könyv adatai: Maszako Hercegnő
A szárnyaszegett pillangó
írta: Martin Fritz - Kobajasi Jokoblog comments powered by Disqus