Karaokeman - előzetes

Az évad keretében már eddig is számos színvonalas színi-előadással örvendeztettek meg bennünket. Ezen alkalommal egy igazán rendkívüli alkalomról lesz szó a Merlin színházban, április 6-án és 7-én, 19 órakor. Kazama Morio egyszemélyes színháza mutatja be, a Karaokeman c. darabot. Azon kívűl, hogy az előadó a nevezetes Kazama Morio már eddig is számos díjat bezsebelt, mint kiváló színész, maga a darab is igazán zsígerbe vágó és érdekfeszítő. A történet egy egészen átlagos japán Sararyman (サラリーマン), közhelyektől, társdalmi nyomástól, és az emberi elidegenedéstől véglegesen elszürkülő életét mutatja be, melyben az egyetlen szinfoltot, az a pár pillanatig tartó torzulás jelenti, amikor orditva énekel egy Karaokebárban. Egy barátja váratlanul felkéri vőfélynek ezzel bojgatva fel életének szánalmas monotóniáját. Barátunk ismét mikrofon elé kerü, ezúttal háttérzene nélkül.

Az előadás témája a meghasonló japán társadalom egyik akut problémájára világít rá: A sarariman betegségre. A gazdasági fejlődés egyik hajtómotorjaként kialakuló státusos foglalkoztatottak életét felőrőlte az olykor embertelen munka, ami gyakran a szabadság felhasználása nélkül a hét 6, olykor 7 napján lefoglalta az életüket. Az eredmény számtalan elidegenedett és kiüresedett ember lett, akiknek a munkán kívűl SEMMI nincs az életében.
 Szerencsére a 90-es évek vége óta már komolyan foglalkoznak a problémával, mind az állam, s mind a vállalatok is. Ebből a munkából vállal magára oroszlánrészt ez a darab is, mely immár kishazánkban  is megtekinthető lesz.
Az előadás japán nyelvű és magyar feliratos...  Az orientalistáknak kötelezően fakultatív, de a többiek is nézzék meg!   Ne feledjétek:

Karaokeman: Merlin színház, Április 6 (hétfő)  7 (kedd)  19h , jegyár: diák - 1500, felnőtt - 2000

via Merlin színház
blog comments powered by Disqus