Sziasztok!

MaJa Egyesület és J-CultFest!

Megalakult a Magyar-Japán Diák-Barátság Egyesület, röviden MaJa.
Mi ez? Elmesélem!


Diáktársaimmal úgy gondoltuk, hogy az amúgy is kicsi magyar japános közösségben csak úgy elvesznek az információk. Érdekes előadások, kiállítások, találkozók jönnek létre a BGF, Károli, ELTE és A Tan Kapuja szervezésében és mi nem tudunk róla.
Ezért szerettünk volna egy olyan fórumot létrehozni, ahol megoszthatjuk egymással tudásunkat, ajánlhatunk programokat, így alakult meg a MaJa.

Sőt! Szerettünk volna egyből bekerülni az áramlásba! Megmutatni családjainknak, barátainknak, hogy amit mi képviselünk, nem csak egy „hóbort”. Szerettük volna lebontani azt a sok klisét, ami Japánról Magyarországon kialakult! Szervezni egy olyan programot, ahol az óvodásoktól kezdve a nyugdíjasokig, a kezdő érdeklődőtől a kultúrában jártasokig, mindenki talál számára megfelelő programot.

Így, szeptember 26-án megrendezésre kerül a MaJa által szervezett J-Cult Fest a Budapesti Fasori Evangélikus Gimnáziumban.

A látogatóknak számos izgalmas, Japán vonatkozású programmal szeretnénk kedveskedni. Az érdeklődők 10 és 18 óra között megismerhetik az origami (papírhajtogatás), az ikebana (virágkötészet) fortélyait, kipróbálhatják a manga és kanji rajzolást, rajzfilmeket/animéket, japán rövidfilmeket tekinthetnek meg. A sportkedvelők amellett, hogy megcsodálhatják az aikido-, karate-, kendo- és kyudo- bemutatókat, szórakoztató sportfoglalkozásokon és vicces csapatversenyeken is részt vehetnek. A sportprogramok között a hangulatért a Nagy Gong Táncegyüttes felel, és az érdeklődők megcsodálhatják a Babits Mihály Gimnázium tanulói Sárkánytáncát is. A szakmai előadásoknak köszönhetően, Japán-szakértők közreműködésével részletesebben is megismerkedhetnek a japán- magyar diplomáciai, kulturális, irodalmi kapcsolatokkal, valamint a japán etikett és protokoll szokásokkal és a japán-magyar oktatási rendszer eltéréseivel. A Távol-Keleti konyha szerelmesei a japán ételek széles választékából válogathatnak. A kimono kiállításon betekintést nyerhetnek a tradícionális japán öltözködésben, emellett megismerkedhetnek a japán történelem fontosabb eseményeivel is. A nap záróeseményeként 18 órától Lebhardt Dániel, a Zeneakadémia Különleges Tehetségek Képzőjének 17 éves magyar zongoristája és zeneszerzője egy klasszikus darabot fog előadni zongorán.

Mit mondhatnék még?

Gyertek el Ti is!

blog comments powered by Disqus